Türkiye'nin en büyük şirketi Araplara satılıyor! Dev şirket ikiye bölünecek

Türkiye'nin en büyük şirketi Araplara satılıyor! Dev şirket ikiye bölünecek

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük online gıda ve market dağıtım markalarından biri olan Getir’in Abu Dabi'nin Devlet Yatırım Fonu Mubadala'ya satılacağı iddia edildi.

Türkiye’nin, dünya çapında büyüyen en başarılı girişimlerinden biri olan ‘Getir’ ile ilgili gündemi sarsan bir gelişme yaşandı.

2015 yılında kurulan ve son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı yatırımlar sayesinde Avrupa’nın ilk Decacorn’u olmayı başaran Getir’in yarısını Araplar satın alıyor.

Picture background

Getir’in, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait olan Abu Dabi'nin Devlet Yatırım Fonu Mubadala'dan 250 milyon dolara kadar yeni sermaye yatırımı alacağı ileri iddia edildi.

Ayrıca ortaya atılan iddialara göre, Getir’in Türkiye gıda ve market dağıtım operasyonlarının büyük çoğunluğu Mubadala’ya ait olacak şekilde iki şirkete bölüneceği bildirildi.

Picture background

250 milyon dolarlık yatırımın asıl amacı, İngiltere ve Avrupa kolunun kapatılmasını kolaylaştırmak olduğu da belirtildi. Yatırımın bir diğer amacı ise Türk gıda dağıtım işine yatırım yapmak olduğu aktarıldı. Bölünme işlemlerine Getir'in şu anda yöneticisi olan Batuhan Gültakan liderlik edeceği de ifade edildi. Şirketin kurucusu Nazım Salur'un ise aktif bir katılımı olmayacağı belirtildi.

Picture background

Bunun yerine Salur'un Getir Drive ve araç çağırma hizmetleri BiTaksi de dahil olmak üzere Getir'in diğer varlıklarını içeren diğer bağımsız işletmeyi yöneteceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.