Türkler adını dahi bilmiyor! Şifa kaynağı bedava antioksidan üretiyor

Türkler adını dahi bilmiyor! Şifa kaynağı bedava antioksidan üretiyor

Kalsiyum, kemik sağlığının temel taşlarından biri. Süt ve yumurta dışında da kalsiyum açısından zengin birçok besin mevcut. Peki, doğal olarak en fazla kalsiyum içeren besinler nelerdir? Antioksidan bakımından zengin ve kalsiyum deposu olan bu besinleri sizin için derledik.

Türkiye’de yetişen bu besinlerin değeri bilinmezken, Ruslar sadece sağlıklarını bu besinlere borçlu. İşte vücuda bedava antioksidan yükleyen o ürünler...

kuru-incir-03.jpg

KURU MEYVELER VE BESLEYİCİ TAHILLAR

Kuru meyveler ve besleyici tahıllar, enerji vererek kemik sağlığını destekliyor ve içeriğindeki lifler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı oluyor.

KURU İNCİR

Kuru incir, bir fincanda 241 mg kalsiyumun yanı sıra sağlıklı miktarda magnezyum ve demir içeren harika bir besin. Antioksidanlar ve lif açısından zengin olan kuru incir, diğer kuru meyvelere kıyasla daha fazla kalsiyum barındırıyor. Öyle ki, 40 gramlık bir porsiyon, kalsiyum için günlük ihtiyacın %5'ini karşılar. Ayrıca incir, kemik sağlığı için önemli olan potasyum ve K vitamini gibi mikro besinler açısından da zengin.

16210.jpg

ENGİNAR

Büyük bir enginar, 71 mg kalsiyum içeriyor. Enginarı tek başına tüketmek istemezseniz, soslarınıza ekleyerek aynı faydalardan yararlanabilirsiniz.

jpg-100-1280-720.jpg

SOYA PEYNİRİ (TOFU)

Günlük 1.000 mg kalsiyum ihtiyacını karşılamak zor değil. Soya peyniri (tofu), dilim başına 1.624 mg kalsiyum içeriyor. Bir smoothie'ye ekleyerek bu faydayı kolayca alabilirsiniz.

c247bdd0a71e799bcf986960f9868908.jpg

SİYAH FASULYE

Siyah fasulye, günlük olarak tüketilmesi gereken besinlerden biri. Bir fincanında 294 mg kalsiyumun yanı sıra 29 gram lif ve 39 gram protein bulunuyor. Siyah fasulye, az yağ ve şekerle maksimum besin değeri sunarak Kuzey Amerika diyetinde binlerce yıldır önemli bir yere sahip. Ayrıca, fincan başına 116 mg kalsiyum içermesiyle, karbonhidrat alımını sağlıklı bir hale getiriyor.

i.webp

AMARANTH

Amaranth, oldukça besleyici bir tahıldır ve folat, manganez, magnezyum, fosfor ve demir gibi mineraller açısından zengin. Amaranth yaprakları ise A ve C vitaminleri ile kalsiyum açısından daha da zengin.

KALE

Her sabah meyve sıkacağınıza kale ekleyerek 101 mg kalsiyum alabilirsiniz. Kalsiyum emilimini optimize etmek için uzmanlar, bu karışıma limon suyu gibi C vitamini eklemenizi öneriyor.

BROKOLİ

Süt sevmeyenler için brokoli, ideal bir kalsiyum kaynağı. Bir demet brokoli yaklaşık 300 mg kalsiyum içerir ve bu, oldukça yüksek bir oran.

BADEM

Badem, kalsiyum açısından en zengin fındıklardan biri. 28 gram badem (yaklaşık 23 tane) günlük kalsiyum ihtiyacınızın %6'sını karşılar. Ayrıca badem, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından da zengindir; 28 gramında 3,5 gram lif bulunuyor. Badem aynı zamanda mükemmel bir magnezyum, manganez ve E vitamini kaynağı.

CHİA TOHUMLARI

Chia tohumları, küçük olmalarına rağmen oldukça güçlü. Yarım fincanında 631 mg kalsiyum bulunuyor. Bu tohumları sade tüketmek istemeyenler, puding yapımında da kullanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.