Bakanlık resmen duyurdu! Hızlı tren artık orada da duracak

Bakanlık resmen duyurdu! Hızlı tren artık orada da duracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdukkadir Uraloğlu resmen duyurdu. Hızlı tren artık o bölgede de duracak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı üzerindeki Yerköy İstasyonu’nun 23 Ağustos'ta vatandaşların hizmetine açılacağını açıkladı. Yerköy İstasyonu'nun resmi açılışının ise ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Bakan Uraloğlu, Yerköy YHT İstasyonu’nun 110 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirterek, istasyonun 800 metrekarelik kapalı alanı, 14 bin 600 metrekarelik yeşil alanı, iki peronu, 100 araçlık ve 5 otobüs park yerini içeren modern bir yapı olarak hizmet vereceğini ifade etti.

aa-20240821-35452646-35452639-yozgattaki-yerkoy-yht-istasyonu-cuma-gunu-hizmet-vermeye-baslayacak.jpg

4,5 SAATLİK YOL 2 SAATE İNDİ

Ankara-Sivas YHT Hattı'nın, Edirne'den Kars'a uzanan hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Uraloğlu, hattın açılmasıyla karayoluyla 4,5 saat süren Ankara-Sivas seyahat süresinin trenle 2 saate indirildiğini söyledi.

Bakan, hattın faaliyete girmesiyle bugüne kadar 1 milyon 404 bin yolcu taşındığını belirtti ve Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ın hızlı tren ağına bağlanarak vatandaşlara hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlandığını ekledi.

thumbs-b-c-b86cda67e907d120d7945ce1514ca150.jpg

Uraloğlu, hızlı tren ağını genişletme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Samsun-Ankara hattının Delice üzerinden Ankara-Sivas YHT Hattı’na entegre edileceğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.