Tütün yerine alternatif olarak yetiştiriliyor ‘Fiyatı yarı yarıya düştü’ Faydası saymakla bitmiyor

Tütün yerine alternatif olarak yetiştiriliyor ‘Fiyatı yarı yarıya düştü’ Faydası saymakla bitmiyor

O meyvenin hasadı başladı. Fiyatı adeta yarıya düşerken tezgahlarda yerini aldı.

Manisa Selendi ilçesinde, tütün üretimine alternatif olarak kiraz yetiştiriciliğine yönelen çiftçiler, son 25 yıldır ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

Çiftçilerin elleriyle dalından topladığı kirazın, geçen yıla göre kilogram fiyatı 120 TL'den 50 TL'ye düşmesiyle dikkat çekerken tezgahlardaki yerini aldı.

Kirazlar, ilçede artık üreticilerin ana gelir kaynağı haline gelirken ayrıca Avrupa ile Afrika ülkelerine de ihraç ediliyor.

aw227806-03.jpg

İlçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara, Selendi'de bulunan Pınarlar Mahallesi'nde kiraz üretim merkezini ziyaret etti. Burada çiftçilerle bir araya gelen kaymakam kiraz bahçelerinde yapılan hasada katıldı.

Kaymakam Kara, çiftçilere bereketli bir hasat sezonu geçirmeleri için iyi dileklerde bulunurken, üreticilerle sohbet etti. Kaymakam Kara, ilçede yetiştirilen ve yüksek ihraç değeri olan kirazın, katma değeri yüksek ve ekonomik anlamda önemli bir tarım ürünü olduğunun yaptığı sohbette altınız çizdi.

aw227806-01.jpg

İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ayhan ve mahalle muhtarı Ümit Ayhan da Kaymakam Kara'nın ziyaretine katılarak kiraz üreticilerine bilgi verdi.

KİRAZIN FAYDALARI

Antosiyaninler ve polifenoller içeren bu besinler, kan basıncını düşürmede etkili olabilir. Ayrıca, potasyum bakımından zengin olmaları vücuttaki fazla sodyumun atılmasına yardımcı olarak kalp-damar sağlığını destekler. Bunun yanı sıra, C vitamini içermeleri cildin daha parlak görünmesine ve kolajen sentezinin artmasına katkı sağlar. Bu nedenlerle, bu besinler düzenli olarak tüketildiğinde hem iç organ sağlığına hem de cilt sağlığına olumlu katkılarda bulunabilirler.

aw227806-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.