Uçakla seyahatte yeni dönem: Kabul etmeyen hem uçağa alınmayacak hem de 500 bin TL ceza ödeyecek

Uçakla seyahatte yeni dönem: Kabul etmeyen hem uçağa alınmayacak hem de 500 bin TL ceza ödeyecek

Havalimanlarında hakkındaki yeni düzenleme TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenleme hakkındaki uygulamaları kabul etmeyenler uçağa alınmayacak ve para cezası ödeyecek. İşte haberin detayları…

Havalimanların hakkında yeni düzenleme meclise sunuldu. Bu yeni düzenleme ile birlikte hayata geçirilecek olan uygulamaları kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak hatta para cezası ödeyecekler.

Düzenlemeyi içeren kanun teklifi, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na resmen sunuldu. Bu kapsamda, üzerini elle aratmayan yolcuların uçağa alınmaması ve uçakta taşkınlık çıkaranlara para cezası verilmesini içeriyor.

Picture background

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, havalimanlarındaki güvenlik alanlarına ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Güler, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesi için, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile teknik cihazlarla ve gerektiğinde de ‘el’ ile kontrol edilebileceğini ve aranabileceğini dile getirdi.

Picture background

KABUL ETMEYEN UÇAĞA ALINMAYACAK

Abdullah Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Picture background

PARA CEZASI DA KESİLECEK

Seyahat sırasında tehlikeli ve zorunlu haller dışında, insan hayatını tehlikeye sokacak eylemlerin cezası arttırılacak, uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin TL seviyesine kadar çıkarılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.