Ünlü baharat markasında zararlı bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplanıyor

Ünlü baharat markasında zararlı bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplanıyor

Yemeklerin vazgeçilmezi olan bir baharat ürünü daha zararlı bakteri tespit edilmesi sebebiyle tüm marketlerden toplatılıyor.

Türkiye’de ve Dünya’da çeşitli sebepler ile geri toplatılan ürünler arasına bir yenisi daha eklendi.

3d.jpg

Alınan bilgiye göre Avrupa’nın en ünlü marker zincirleri arasında yer alan REWE’nin JA markasına ait fesleğen ürünü Salmonella bakterisi tespit edilmesi sebebiyle acil olarak toplatılıyor. Ünlü market zincirinden konuya ilişkin yapılan bilgilendirmeden müşterilerin söz konusu ürünü kesinlikle tüketmemesi istendi. Müşterilerin bakteri tespit edilen 4033AB parti numaralı ürünü satın alma noktalarına ya da üretici firma olan Fuchs Gewürze, fatura ibraz etmeden iade edebilecekleri ve satın alma ücretlerini geri alabilecekleri belirtildi.

SALMONELLA BAKTERİSİ VE ZARARLARI

Salmonella, enterik (bağırsak) hastalıklara neden olan bir bakteridir. Salmonella enfeksiyonları genellikle gıda kaynaklıdır ve enfekte hayvanların dışkılarıyla kontamine olmuş gıdaların tüketilmesi sonucu bulaşır.

Salmonella bakterileriyle kirlenmiş gıdaların tüketilmesi durumunda halsizlik, ishal, olası kusma ve ateş gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu tür belirtiler görüldüğünde, tüketicilerin hemen bir doktora başvurmaları ve Salmonella şüphesi taşıdıklarını bildirmeleri önemlidir. Salmonella enfeksiyonunun kuluçka süresi genellikle 48 saat olup, nadir durumlarda 3 güne kadar uzayabilir. Bu belirtiler, özellikle küçük çocuklarda, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ve yaşlılarda daha şiddetli olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.