Ünlü giyim devi iflas etti! Şubelerini tek tek kapatıyor

Ünlü giyim devi iflas etti! Şubelerini tek tek kapatıyor

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle hemen hemen her gün iflas haberiyle gözümüzü açıyoruz. Bu sefer ki iflas haberi ise ünlü giyim devinden geldi.

Moda dünyasının önde gelen isimlerinden olan perakendeci Express Inc, iflas ettiğini resmen duyurdu.

44 yıldır faaliyet gösteren giyim devi, ABD mahkemelerine iflas koruma başvurusunda bulundu. Express Inc, Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkeye sunmuş olduğu ürünleriyle tanınıyordu.

Is Express Inc. On The Fast Track To Oblivion?

YATIRIMCILARINA BÜYÜK ZARAR VERDİ

1980 yılında ABD'de faaliyet göstermeye başlayan ve zamanla küresel bir tekstil devine dönüşen Express Inc, iflas sürecine girdi. Pandemi sonrası ekonomik sıkıntılar yaşayan şirket, geri dönme çabalarında başaralı olamadı. Geçen yılı %59'luk bir değer kaybıyla kapatan ve yatırımcılarına büyük zarar veren şirket, 400 milyon doları aşan borcu nedeniyle iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Retailer Express Huddles With Lenders Over Restructuring Options - Bloomberg

MAĞAZALARI BİRER BİRER KAPATILIYOR

Şirketin hisse değerlerinde yaşanan sert düşüşler sonrasında, Express, Express ve UpWest gibi markaların mağazaları birer birer kapatılmaya başlandı. Şirket, iflas başvurusu öncesinde ise yaklaşık 280 milyon dolarlık borcunu yapılandırmak için girişimde bulunmuştu.

Express, Inc.'s New Boss Is a Retail Branding Maven

Delaware'deki iflas mahkemesine yapılan başvuruda, şirketin varlıklarının ve yükümlülüklerinin 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtildi. Mağaza kapanışlarının Salı günü başlayacağı ve bu kapanışın 95 Express ve UpWest mağazasını kapsayacağı bildirildi. Kapanacak mağazaların yerleri henüz açıklanmadı.

Şu anda Express, ABD ve Porto Riko'da yaklaşık 530 perakende ve Express Factory Outlet mağazası ile 12 UpWest mağazası işletmektedir. Ayrıca, şirketin 30'dan fazla ülkede, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli satış noktaları bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.