Ünlü konserve markasında mikrop tespit edildi! Marketlerden acil olarak geri toplatılıyor

Ünlü konserve markasında mikrop tespit edildi! Marketlerden acil olarak geri toplatılıyor

Ünlü konserve markasın içerisinde mikrop tespit edildi! Marketlere iade için çağrı yapıldı.

Konserve gıdaların uzun süre dayanabilmesi için ısıl işleme tabi tutulmaları gerekiyor. Bu işlemde, kutular ve içerikleri kaynar suda birkaç dakika ısıtılır, böylece tüm mikropların öldürülmesi sağlanır. Eğer bu işlem eksik yapılırsa, ürünler bozulur ve patojenler içerebilir.

konserve-gidalar-ft.jpg

Sosis üreticisi Kübler’in bazı ürünlerinde bu sorunun meydana geldiği belirtilerek, bu sebeple geri çağırma başlatıldığı açıklandı. Geri çağırılan konserve sosisler, Kaufland süpermarketlerinin yanı sıra Baden-Württemberg, Bavyera, Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerindeki "Der Wurst Discounter" ve Emil Färber mağazalarında satıldı. Ürünlerin içerisinde mikrop olabileceği belirtildi.

e5f891af-42f6-4f67-aa24-8c31af0d7550.webp

MARKETLERE İADE EDİLEBİLECEK

Eğer belirtilen ürünlerden birini satın aldıysa, fişi ibraz etmeden ilgili süpermarkete iade edebilir ve para iadesi alabileceği belirtildi. Gıdalardaki mikroplar, tüketim sonrası genellikle karın ağrısı, ishal, kusma, ateş, baş ağrısı veya kas ağrıları gibi semptomlara yol açabilir.

Çocuklar, hamile kadınlar, hasta veya yaşlı kişilerin, bu belirtiler yaşadığında bir doktora başvurması uyarısı yapıldı.

ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER

Hakkında geri çağırma başlatılan ürünler ise şu şekilde:

Hausmacher Blutwurst in der Dose 400 Gramm,

Landrotwurst in der Dose 125 Gramm

Leberwurst fein mit Kalbfleisch in der Dose 125 Gramm

Hausmacher Leberwurst in der Dose 200 Gramm

Ayrınca geri çağrılan ürünlerin son kullanma tarihinin 31/12/2026 olduğu bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.