Ünlü pizza markasında cam kıymıkları tespit edildi ‘Her yerden acil toplatılıyor’

Ünlü pizza markasında cam kıymıkları tespit edildi ‘Her yerden acil toplatılıyor’

O pizza markasının ürünleri apar topar geri çağrıldı. İçerisinde cam kıymıkları tespit edildi.

Herkesin severek aldığı ve tükettiği ünlü pizza markasının hamurunda cam kıymıkları bulunduğu ortaya çıktı.

İki tür organik pizza hamuru, yabancı cisimler içerebileceği endişesiyle geri çağrıldığı öğrenildi. Cam kıymıkları bulunma ihtimali sebebiyle tüketilmemesi için çağrı yapıldı. Cam kıymıklarının olduğu tespit edilen ürünler Almanya'da 12 federal eyalette ve Avusturya'da satıldığı belirtildi.

ev-usulu-pizza-yemekcom.webp

ÜRÜNÜN DETAYLARI BELLİ OLDU

DonauStrudel GmbH tarafından üretilen ve geri çağrılan ürünlerin, "Kornelia Bio Urkorn Pizzateig 400g, gerollt" ve "Kornelia Bio Urkorn Pizzateig 400g, im Beutel" olduğu ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, geri çağırma, sadece Haziran ayındaki belirli son kullanma tarihlerine sahip pizza hamurlarının olduğu kaydedildi. Üretici firma, tedarikçiden gelen hammadde kontaminasyon uyarısı üzerine bu kararı alarak çağrıda bulundu.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Yapılan geri çağırma bildirisine göre, hamurlarda cam kıymıkları içerme ihtimali sebebiyle ürünlerin tüketilmemesi belirtildi. Cam kıymıkları, ağız ve boğazda ciddi yaralanmalara, mideye girerse iç yaralanmalara ve kanama gibi sorunlara yol açabilir.

fullsizerender-19-1280x1280.webp

Ürünleri satın alanlar vatandaşların belirtilen organik pizza hamurlarını iade etmeleri istendi. Ayrıca geri çağırılan ürünler, Avusturya'daki Spar mağazalarının yanı sıra internet üzerinden ve organik toptancılar aracılığıyla satışa sunulan hamurları da kapsıyor.

Öte yandan söz konusu ürünün Almanya'da hangi bölgelerde satıldığı bilgisi paylaşıldı. Organik pizza hamuru, Almanya’nın Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Bremen, Hamburg, Hessen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rhineland-Palatinate, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Schleswig-Holstein'da satıldı.

34696089-ein-pizzateig-ist-von-einem-rueckruf-betroffen-weil-glassplitter-enthalten-sein-koennen-vom-verzehr-wird-abgeraten-symbolbild-2je9.jpg

ÜRÜN HAKKINDA BİLGİLER

Üretici: DonauStrudel GmbH

Ürünler: Kornelia Bio Urkorn Pizzateig im Beutel / Kornelia Bio Urkorn Pizzateig gerollt

Son kullanma tarihi: 3. Juni, 11. Juni, 12. Juni 2024 / 11. Juni, 18. Juni 2024

Ebat: 400 Gramm

attachmentloader.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.