Dev banka iflasın eşiğinde! Müşteriler paralarını çekmek için ATM'ye koştu

Dev banka iflasın eşiğinde! Müşteriler paralarını çekmek için ATM'ye koştu

Maddi sıkıntılar, bankacılık sektörünü de vurdu. Dev banka iflasın eşiğinde.

Son zamanlarda dünya genelinde iflas ve konkordato haberleri artış gösteriyor. Maddi sıkıntılar, bankacılık sektörünü de ciddi şekilde etkiliyor. ABD merkezli New York Community Bancorp da bu durumdan nasibini almış durumda ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya.

Sektörün önemli isimlerinden biri, "Banka, emlak kredilerine bağlı olası riskler nedeniyle ciddi finansal zorluklarla karşılaşıyor. Bu durum Moody's'in bankanın kredi notunu çöp seviyesine indirmesine yol açtı. Bankanın toparlanabileceğini umuyoruz, ancak bu pek mümkün görünmüyor," diye belirtti.

Geçtiğimiz hafta, New York Community Bancorp'un hisseleri ciddi bir değer kaybı yaşadı. Banka, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı ve bu açıklama sektörde büyük bir şok etkisi yarattı. Analistler, bankanın en azından küçük bir kar açıklamasını bekliyordu.

ekran-goruntusu-2024-05-31-095534.png

Banka, hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğünü bildirdi. Hisse senedi değeri yaklaşık yüzde 60 oranında düşerek son 27 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Banka iflas edebilir endişesiyle müşteriler, paralarını çekmek için banka şubelerine ve ATM'lere akın etti. Banka önlerinde uzun kuyruklar oluştu ve paniğe kapılan müşteriler, bir an önce paralarını çekme telaşına düştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.