Bu sabah başladı! 5 ay boyunca yasaklandı

Bu sabah başladı! 5 ay boyunca yasaklandı

Valilikten son dakika yasak haberi bu sabah saatlerinde geldi. 5 ay boyunca artık tamamen yasaklandı.

İzmir Valiliği, orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Valilik, 1 Haziran – 31 Ekim tarihleri arasında 26 ormanlık alana girişin yasaklandığını duyurdu. Ancak Çiçekli ormanları içinde bulunan İzmir Kent Ormanı'na girişin serbest olduğunu belirtti.

26 BÖLGEYE GİRİŞ YASAKLANDI

Valilik tarafından yapılan açıklamada, komisyon tarafından alınan kararlar detaylandırıldı. Buna göre, belirtilen ilçeler, köyler, mahalleler ve sınırlar içinde yer alan 26 ormanlık alana yetkililer haricinde kimsenin girmesi, bu alanların çevresinde ve içinden geçen yollarda mola verilmesi ve piknik yapılması yasaklandı.

aw217253-02-1.jpg

YASAKLI BÖLGELER

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 22.05.2024 tarihli ve 2024/1 sayılı kararının 35. maddesine göre, şu bölgelere giriş yasaklandı:

Çiçekli, Atatürk Ormanı, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere Çağlan civarı ağaçlandırma sahası, Kırkgeçit-Çatalçam, Karadere, Yamanlar-Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Kartal Ormanı, Doğanbey Ormanı, Armutlu-Bayramlı yol güzergahı, Kurudere Köyü hudutlarındaki tüm ormanlar, Kestane Deresi, Aliağa ilçesi merkez ormanları, Pınarcık ormanları, Buca-Sarnıç ve Oğlananası.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

aw217253-01.jpg

Açıklamanın devamında, “Vatandaşlar yalnızca belirlenen piknik alanlarında, gerekli önlemleri alarak piknik yapabileceklerdir. Bu alanlarda yakılan ateşler tamamen söndürüldükten ve alan temizlendikten sonra piknik yerleri terk edilecektir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımıyla ilgili kuruluşlar, özellikle ormanlık alanlardan geçen hatlarda gerekli bakımları yapacak ve yetkililerin talep etmesi durumunda hattaki enerjiyi kesebileceklerdir" ifadesi yer aldı.

Belediyelerin, orman kenarı, içi ve bitişiğindeki çöp toplama alanlarında iş makinelerini hazır bulundurmaları gerektiği belirtilerek, bu şekilde olası yangın riskine karşı önlemler alınacağı vurgulandı. Yasak kararı 31 Ekim 2024 tarihine kadar sürecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.