Vatandaş et yemeye hasret kaldı! Son iki yılda zam şampiyonu oldu

Vatandaş et yemeye hasret kaldı! Son iki yılda zam şampiyonu oldu

Bir restoranın menüsündeki fiyatların 2 yıl içinde yaşadığı artış, sosyal medyada geniş yankı buldu.

2022 ve 2024 yıllarına ait menü fiyatlarının karşılaştırılması, Türkiye'deki ekonomik değişimleri gözler önüne serdi. İnternet üzerinde paylaşılan bu görüntüler, birçok kullanıcıyı şaşkına çevirdi ve Türkiye ekonomisinin durumu hakkında tartışmaları alevlendirdi. Bu paylaşım, hızlı fiyat artışlarının somut bir örneği olarak dikkatleri çekti.

steak-978666-640.jpg

FİYATLARA İKİ YILDA BİN LİRALIK ZAM

Restoran menüsünde yer alan yemeklerin fiyatları iki yıl içinde büyük bir artış gösterdi. Örneğin, 2022 yılında 138 TL olan köftenin fiyatı 2024 yılında 1.168 TL'ye yükseldi. Benzer şekilde, piliç but şişin fiyatı da 106 TL'den 1.196 TL'ye çıkarken, Adana kebap 185 TL'den 1.545 TL'ye kadar yükseldi. Bu yüksek orandaki fiyat artışları, sosyal medyada geniş yankı buldu ve Türkiye'deki ekonomik durum hakkında ciddi tartışmaları beraberinde getirdi.

etyemeklri.jpg

SOSYAL MEDYADA SİTEM EDİLDİ

Sosyal medya gönderisine gelen yorumlar, kullanıcıların ekonomik duruma olan tepkilerini açıkça yansıtıyor. Kullanıcılar, fiyat artışlarını "inanılmaz" ve "kabul edilemez" olarak nitelendirirken, bazıları maaş artışlarının yemek fiyatlarındaki artışlarla aynı oranda olmadığını belirtiyor.

steak-2484999-640.jpg

Diğerleri, özellikle gıda ürünlerindeki yüksek fiyat artışlarının günlük yaşamlarını nasıl zorlaştırdığını paylaşarak, ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunuyor. Bu yorumlar, genel ekonomik memnuniyetsizliğin bir göstergesi olarak dikkat çekerken, bazı yorumlar şöyle yapıldı:

1.webp

2.webp

3.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.