Wattpad kapatıldı. Türkiye ilk ülke oldu

Wattpad kapatıldı. Türkiye ilk ülke oldu

Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği, yazarların hikayelerini paylaştığı Kanada merkezli Wattpad platformuna Türkiye genelinde erişimi engelledi.

Wattpad, özellikle genç kullanıcılar arasında büyük bir popülerlik kazanmış olan hikaye paylaşım platformudur. Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından 2006 yılında kurulan bu uygulama, dünya çapında hem amatör hem de profesyonel yazarları okuyucularla buluşturan bir ortam sunuyor.

Wattpad üzerinde paylaşılan hikayeler zamanla büyük ilgi görmüş ve birçoğu kitap haline getirilmiş ya da sinema filmine uyarlanmıştır.

Ancak Türkiye'de Wattpad'e erişim dün itibarıyla engellendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir."

Bu karar, Türkiye'de daha önce de Twitch, EkşiSözlük, Wikipedia ve YouTube gibi platformlara getirilen erişim engelleriyle benzerlik gösteriyor. Wattpad kullanıcıları ve takipçileri, platforma erişim kısıtlamalarının gerekçeleri ve süreci hakkında bilgi almak için gelişmeleri yakından takip ediyor olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.