Yağışlı hava yurdu terk ediyor

Yağışlı hava yurdu terk ediyor

Yarından itibaren tüm yurtta yağışlı havanın yerini sıcak bir hava bırakacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamaya göre, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda bugün son yağışların olması bekleniyor. Yarından itibaren ise tüm yurtta yağışlı havanın yerini sıcak bir hava bırakacağı tahmin ediliyor.

MGM Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli yağışların etkili olduğunu belirten Şahbaz, yarından itibaren yağışlı havanın yurt genelini terk edeceğini ve yerini sıcak bir havaya bırakacağını ifade etti.

Şahbaz, yarından itibaren yüksek sıcaklıkların görüleceğini ve termometrelerin 30 derecenin üzerine çıkacağını söyledi. Halihazırda Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların, yarından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 8 ila 10 derece, diğer yerlerde ise 4 ila 8 derecenin üzerine çıkmasını beklediklerini kaydetti.

aw224342-04.jpg

aw224342-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.