Yaprak sarmasının lezzetini ikiye katlayan malzeme! ' Ustaların sırrı ifşa oldu'

Yaprak sarmasının lezzetini ikiye katlayan malzeme! ' Ustaların sırrı ifşa oldu'

Yemek pişirmeye yeni başlayanların bile usta aşçı gibi sarma pişirmesini sağlayan o malzeme ifşa oldu.

Türk mutfağının en sevilen geleneksel lezzetlerinden biri de yaprak sarması, kültürde farklı pişirme tarzlarıyla ve çeşitli iç malzemeleri ile damakları şenlendiren bu yemeğin daha lezzetli olması için uygulanan bazı püf noktaları bulunuyor.
ASLA KARARMIYOR

Sarmaları kararmadan pişirmek çok basit… yeni yeni yemek pişirmeye başlayanlar bile bu hafif noktaları sayesinde lezzetli sarmalar yapabilecek.

Sarmalar kararmasına önlemek için üzerine biraz zeytinyagı gezdirmek yeterli olacaktır limon dilimleri eklemek ise hem lezzet katması açısından hem de kararması açısından uygulayabileceğiniz bir diğer önlem olarak biliniyor.

LEZZETİN SIRRI BU MALZEME

Öte yandan yaprak sarmasını pişirirken soğuk su değil sıcak su kullanmak sarmanızın daha lezzetli olmasını sağlıyor. Dağılmadan ve yumuşak bir biçimde pişirbilmesi adına yaprak sarmanızın içerisine maden suyu da ekleyebilirsiniz daha lezzetli olmasının sırrı ise kuş üzümü ve tarçının doğru oranda konulmasında saklı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.