Yazın sıcağından bunalanları anında serinletiyor! ‘Ne pervane ne de klima’ Görenler şaşıp kalıyor

Yazın sıcağından bunalanları anında serinletiyor! ‘Ne pervane ne de klima’ Görenler şaşıp kalıyor

43 yıldır baba mesleği aktarlığı devam ettiren Yafes Sinop, bunaltıcı yaz aylarında serinlemek ve tansiyonu düzenlemek için meslek sırrını açıkladı.

Konya'da 43 yıldır baba mesleği aktarlığı devam ettiren Yafes Sinop, bunaltıcı yaz aylarında serinlemek ve tansiyonu düzenlemek için sıcak çay içilmesini tavsiye ediyor. Soğuk içeceklerin aksine sıcak çayların vücudu daha da rahatlattığını belirten Sinop, meyan kökü ve hibiskus gibi bitki çaylarının serinlik ve susuzluğu alacağını söylüyor.

Yaz aylarında artan sıcaklıklar kimi vatandaşları serinlemek için soğuk içecek tüketmeye yönlendirirken, Yafes Sinop farklı bir bakış açısı sunuyor. 43 yıllık aktarlık tecrübesiyle Sinop, sıcak havalarda soğuk içecekler yerine sıcak çay içmenin vücudu daha rahatlattığını ve serinlik sağladığını belirtiyor.

aw245901-06.jpg

Sinop, bu konuda da bazı önerilerde bulunuyor. Meyan kökü ve hibiskus çayının serinlik ve susuzluğu gidermede etkili olduğunu ifade ediyor. Meyan kökünün şerbeti veya çayının da harareti aldığını ve rahatlattığını söylüyor. Sinop, C vitamini bakımından zengin hibiskus çayının ise hem koruyucu özelliğe sahip olduğunu hem de enfeksiyonlara karşı rahatlama sağladığını vurguluyor. Demirhindi şerbetinin de karaciğere iyi geldiğini ve bağışıklığı güçlendirdiğini ekliyor.

aw245901-05.jpg

Sinop, yaz aylarında aşırı soğuk içecek tüketmenin zararlı olduğunu da belirtiyor. "Yazın sıcağı sıcak keser, soğuğu ise soğuk keser." diyen Sinop, soğuk içeceklerin içeride soğuk oluşturduğunu ve dışarıdaki aşırı sıcakla birleşerek hararet ve bol terleme yapacağını ifade ediyor. Sıcak çayların ise harareti kestiğini ve vücuttan su atılımını en aza indirdiğini söylüyor. Sinop, bu çayları içtikten sonra güneş altında rahatça gezilebileceği anlamına gelmediğini de eklemeyi ihmal etmiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.