Yemek yaparken göz kararı ölçüler kullandığımızda bazen elimizin ayarı biraz fazla kaçabilir bu durumda yemeğin fazla tuzlu olması yemeğinizin çöpe gitmesine neden olabilir. Ancak aşçıların bunun için uyguladığı bir yöntem bulunuyor Bu yöntem sayesinde hiçbir yemek ziyan olmuyor.
SADECE BİR TUTAM YETERLİ
Özenerek bir yemek tarifi yaptınız ve yemeğin tadına son anda baktınız fark ettiniz ki tuzlu olmuş o zaman yapmanız gereken şey ünlü aşçıların dediğine göre yemeğin içerisine bir tutam sekerek eklemek, yemeğin içine eklediğiniz şeker yemeğin tadını nötralize edecek ve fazla tuzlu bastıracaktır. Ünlü aşçıların uyguladığı Bu yöntem sayesinde birçok yemek çöpe gitmekten kurtuluyor
İlgili Haberler