Yoğurt sağlık açısından oldukça faydalı ve tüketimi tavsiye edilen bir gıdadır farklı formlarda farklı yiyeceklerle birlikte tüketilebilmesi daha fazla tüketilmesine de olanak tanır. İçerdiği A vitamini D vitamini, B2 ve B3 vitamini vücut için oldukça faydalıdır. Öte yandan içeriğinde bulunan K vitamini kanın pıhtılaşmasına ve kemik sağlığında önemli rol oynar.
EV YAPIMI YOĞURT TÜKETİN
Uzmanlar içeriğinde katkı maddesi olmadığı gerekçesiyle sıklıkla yoğurdun evde yapılmasını ve o şekilde tüketilmesini tavsiye etmektedir. Evde yaptığınız yoğurdun kıvamını tutturmak için bu önerilerden yararlanabilirsiniz işte usta mandıracıların yoğurt mayalama taktikleri....
NASIL MAYALANIR?
Yoğurt mayalarken doğal günlük süt tercih etmeniz önem arz ediyor sütün kalitesi ne kadar yüksekse kıvamı da o kadar yoğun ve lezzetli oluyor
Sütün köpürmesi ve köpürürken sürekli karıştırmak ve kaynarken karıştırmaya devam etmek bu noktada önemli bir püf noktası olarak öne çıkıyor kaynayan süt oda sıcaklığında soğumaya bırakılmalı serçe parmağınızın içerisinde durmaya dayandığı kadar sıcakken de mayalanmalı böyle mayalanan bir yoğurdun tadına doyum olmuyor. Usta mandıracıların sırrı ise bu noktada tereyağı tereyağını eriterek sütün içine katmanız durumunda yoğurt hem kaliteli hem de daha katı duracaktır