Yeni bir harç daha geldi. Oraya giriş ve çıkışlar ücretli oldu

Yeni bir harç daha geldi. Oraya giriş ve çıkışlar ücretli oldu

Bozcaada'da yerli turistlerden alınan "çevre ve trafik düzenlemesi katkı ücreti" tartışmalara neden oldu.

Bozcaada, yaz aylarında tatilcilerin akınına uğrayan gözde tatil bölgelerinden biri olmasına rağmen, artan nüfus ve ziyaretçi sayısı beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Bu sorunların başında çevre kirliliği ve trafik düzenlemesi zorlukları geliyor. Bozcaada Belediyesi ise bu sorunları çözmek için yeni bir uygulama başlattı.

31 Temmuz 2023 itibarıyla yürürlüğe giren bu uygulama ile adaya araçla gelen her ziyaretçiden yılda bir kez olmak üzere 200 TL ücret alınıyor.

Ancak, adada ikamet eden Halk Kart sahipleri bu uygulamadan muaf tutuluyor. Uygulama, adanın hizmet kalitesini artırmak ve yoğun ziyaretçi trafiği sırasında ortaya çıkan çevre ve trafik düzenlemesi ihtiyaçlarını finanse etmeyi amaçlıyor.

Ancak, bu ücret uygulaması yerli turistler arasında tartışmalara yol açtı. Sosyal medyada paylaşılan bir video ile gündeme gelen konuda, bir turist "Ülkeden çıkıyorsun çıkış harcı, adadan çıkıyorsun çıkış parası…" notuyla 200 TL'lik katkı ücretini eleştirdi. Vatandaşlar, bu ücrete karşı çıkarak isyan ettiler ve tartışmalar sürüyor.

Bozcaada Belediyesi ise uygulamanın adanın sürdürülebilirliği ve temizliği için gerekli olduğunu savunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.