Yeni sürpriz vergi geliyor. 7 gün sonra yürürlüğe girecek

Yeni sürpriz vergi geliyor. 7 gün sonra yürürlüğe girecek

Çok kazananın az, az kazanın ise daha çok vergi ödeyeceğini belirten TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, yeni sürpriz verginin detaylarını açıkladı.

TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, vergi sürpriziyle karşılaşacak olan 100 bin işletmeyi uyardı. Kartaloğlu, ekonomi yönetiminin aksine, az kazananların daha fazla vergi ödeyeceği bir tablo oluşacağını vurguladı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Kartaloğlu, kamu tarafından beklenen enflasyon düzeltmesinden elde edilecek gelir hedefinin gerçekleşmeyeceğini belirtti. Özellikle dış kaynak kullanan işletmelerin daha fazla vergi yükü altına gireceğini söyleyen Kartaloğlu, büyük işletmelerin ise bu duruma karşı tedbir alarak özkaynaklarını güçlendirdiğini ifade etti.

İŞLETMELERE SÜRPRİZ VERGİ GELİYOR

Ekonomim.com'un haberine göre, Kartaloğlu, büyük işletmelerin daha az vergi öderken, küçük işletmelerin daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını belirtti. TÜRMOB’un Luca muhasebe sisteminden elde edilen verilerle yapılan projeksiyonlara göre, hiç fatura kesmemiş 100 bin işletmenin beklenmedik vergi yüküyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Kartaloğlu, bu durumun özellikle yeni yatırım yapan ve henüz üretime geçmemiş şirketleri olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

27 AĞUSTOS’A KADAR UZATILDI

Enflasyon muhasebesi düzenlemelerine değinen Kartaloğlu, 31 Aralık 2023'te vergisiz bir enflasyon düzeltmesi yapıldığını ancak 2024 yılında vergili düzeltmenin başladığını belirtti. İlk geçici vergi ertelenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ve ertelemenin sağlandığını, ancak ikinci dönem için bütçe gelir beklentisi nedeniyle ertelemenin mümkün olmadığını açıkladı. Vergi takviminin yoğun olduğunu ve ikinci dönemin süresinin 19 Ağustos’tan 27 Ağustos’a kadar uzatıldığını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.