Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta ismi Yıldırım Yanılmaz vefat etti.

Yeşilçam'ın usta yönetmenlerinden Yıldırım Yanılmaz, Balıkesir Karesi Belediyesi'ne ait huzur evinde hayata veda etti. 78 yaşındaki Yanılmaz'ın ölüm haberi, yakın arkadaşı ve sihirbaz Ferdinand Haralanbidu tarafından duyuruldu.

Türkiye sinemasının önemli isimlerinden biri olan Yıldırım Yanılmaz'ın vefatı, sinema ve tiyatro camiasında derin üzüntü yarattı. Yanılmaz'ın son günlerini geçirdiği Balıkesir'deki huzur evinde hayatını kaybettiği bildirildi.

ekran-goruntusu-2024-07-17-145543.png

Acı haberi paylaşan Ferdinand Haralanbidu, "Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hoca Balıkesir huzur ve bakım evinde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililer beni arayarak verdi. Üzüntüm sonsuz… İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam… Allah sevenlerine, dostlarına sabır versin… Hocam seni unutmayacağım…" şeklinde dile getirdi.

YILDIRIM YANILMAZ KİMDİR?

Yıldırım Yanılmaz, Türk sinemasına ve tiyatrosuna uzun yıllar hizmet veren bir isim olarak biliniyor. Zonguldak'ta 18 Ocak 1946'da doğan Yanılmaz, konservatuvarda eğitim aldıktan sonra sinema dünyasına adım attı. Halit Refiğ'in "Bir Türk’e Gönül Verdim" filminde yönetmen yardımcılığı ile profesyonel kariyerine başlayan Yanılmaz, 1986 yılında "Düğüm" adlı film ile yönetmenlik koltuğuna oturdu.

Kariyeri boyunca "Otobüs Yolcuları / İhsaniye – Karasu", "Hesap Günü", "Deniz Gülü", "Ölüm Oyunu", "Aptallık Rekoru" gibi birçok önemli yapıma imza atan Yanılmaz, aynı zamanda oyunculuk ve belgesel yönetmenliği alanlarında da kendini gösterdi. "Şengün Konağı", "Çiçek Taksi", "Güneş Doğacak" gibi unutulmaz projelerde rol aldı ve yönetmenlik yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.