Yeterince su içmediğiniz anında ortaya çıkacak! Sadece bunu yapmak yetiyor

Yeterince su içmediğiniz anında ortaya çıkacak! Sadece bunu yapmak yetiyor

Su içmeyi gün içinde unuttuğumuz çok an olabilir; yeterince su içilip içilmediğinin anlaşılacağı basit yöntem ortaya çıktı.

Yaz aylarında susuz kalmak, bedene hem içten hem de dıştan zarar verebilir. Sürekli terlerken büyük oranda kaybettiğimiz suyu geri kazanmanın bir yolu olarak fazla su tüketmemiz şarttır. Ancak tabii ki bize yeterli miktarda su tüketmeliyiz. Bunu anlamanın çok basit bir yolu var.

ekran-alintisi.jpg

Susuz kaldığınızı gösteren basit test, sosyal medyada paylaşımlar yapan bir sağlıkçı tarafından yorumlandı. Bu teste göre yeterli miktarda su içip içmediğinizi kolayca anlayabilirsiniz. Peki, susuzluk testi nasıl yapılır? İşte detayları…

UYGULAMALI OLARAK GÖSTERDİ

Sosyal medyada yaptığı sağlık paylaşımlarıyla dikkat çeken Dr. Dana Brems, susuz kalıp kalmadığınızı anlayabileceğiniz basit bir testi yapan bir içerik üreticisinin videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Parmak testi yaparak vücudunuzun ihtiyacı kadar su tüketip tüketmediğinizi keşfedebilirsiniz. Bunun için 3 farklı vücut bölgenizi kullanabilirsiniz.

kidney-stones-shutterstock-440332747-scaled-001.jpg

Parmak testini uygulamak için parmağınızın üst derisini, karnınızın derisini veya köprücük kemiğinin altındaki göğüs bölgenizin derisini işaret ve baş parmağınızın arasında birkaç saniye sıkıştırıp tutmalısınız. Ardından iki parmağınızla sıkmayı bırakın.

Eğer tuttuğunuz yerdeki deriniz hemen normal gergin haline dönüyorsa, cildinizin su oranı olması gerektiği gibi kabul ediliyor. Bu durum cildinizin nemli olduğunu gösterir.

sutestijpg-3utc4q7ldu-sohmrckgpkq-001.jpg

Eğer vücudunuz yeterli nem oranına sahip değilse, sıkıştırdığınız deri olduğu gibi kalacaktır ve bir süre eski haline gelmekte zorlanacaktır. Bu durumda yeterli miktarda su içmediğiniz aşikardır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.