Yoğurdu sakın böyle tüketmeyin! Kanser riskini artırıyor

Yoğurdu sakın böyle tüketmeyin! Kanser riskini artırıyor

Yoğurdu tüketirken bunlara mutlaka dikkat edin. Kanser riskini artırdığı ortaya çıkardı.

Sağlığımızı korumak, güçlendirmek ve bazı hastalıklara şifa bulmak için doğanın sunduğu birçok besin bulunmaktadır. Bu besinler genellikle zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olup sağlığımız için çeşitli yararlar sağlarlar.

Yoğurt, bu sağlıklı besinlerden biri olarak önemli bir yer tutuyor. Hem zengin besin profili hem de probiyotik özelliğiyle bilinen yoğurt, günlük diyetlerde yer alması gereken önemli bir besin olarak öne çıkıyor. Ancak, her şeyde olduğu gibi yoğurdun yanlış tüketimi bazı durumlarda sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.

66066751ed6a7912.webp

Yoğurt genellikle sağlıklı bir besin olarak kabul edilse de, aşırı tüketimi bazı olumsuz etkilere yol açtığı biliniyor. Yoğurt potasyum ve kalsiyum açısından zengin bir besin olduğundan, bu minerallerin günlük gereksinimi aşması sağlık sorunlarına neden olabilir.

KEMİK KIRILMASINA NEDEN OLABİLİR

Fazla kalsiyum kemiklerde birikerek kemik kırıkları riskini artırabilir ve böbrek taşı oluşumunu teşvik edebilir. Öte yandan erkeklerde prostat kanseri riskini artırabilir ve kan pıhtılaşma sorunlarına yol açabilir.

yogurt-in-bowl-1.jpg

Protein miktarını artırmasıyla beraber kolesterol ve üre asit seviyelerini yükseltebilir, bu da karaciğer, böbrek ve kalp-damar hastalıkları riskini artırıyor. Yoğurdun içinde bulunan doymuş yağ ve kolesterol miktarı da dikkate alınarak bakılmalıdır.

Aşırı tüketimde bu yağlar kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir ve kolesterol seviyelerini artırırken ayrıca, yoğurdun içerdiği laktoz miktarı bazı kişilerde sindirim sorunlarına yol açtığı uzmanlar tarafından aktarılıyor.

0x0-1611559462825.webp

Bu nedenlerle, yoğurt sağlıklı bir besin olsa da tüketim miktarının kontrol altında tutulması ve dengeli bir diyet içinde yer alması önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.