Yolda karşınıza çıkarsa sakın yaklaşmayın! Ölüme kadar sürüklüyor ‘Uzmanlar açıkladı’

Yolda karşınıza çıkarsa sakın yaklaşmayın! Ölüme kadar sürüklüyor ‘Uzmanlar açıkladı’

Tunceli'de yaban keçilerinin yoğunlaşması ile beraber yeni bir tehlikenin ortaya çıktığı uzmanlar tarafından açıklandı.

Tunceli'nin doğal güzellikleri arasında yer alan yaban keçileri, son zamanlarda insanların ilgi odağı haline geldi. Karayollarına ve yerleşim yerlerine kadar inen bu kutsal hayvanlar, insanlardan yiyecek ve su alarak yakınlaşma eğilimi gösteriyor. Bu durum, hem yaban keçileri hem de insanlar için ciddi riskler barındırıyor.

77637-1.jpg

UZMAN UYARIYOR: ÖLÜMCÜL HASTALIK TEHLİKESİ

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bu yakınlaşmanın yaban hayatı için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Kılıç, "Yaban hayvanları insanlara alışmış, insanlardan kaçmıyor. Bunun iki büyük riski var; birincisi hayvanlardan insanlara, insanlardan da hayvanlara geçen bakteriler, virüsler var ve bunlar hem insanlar için hem de yaban hayvanları için çok ciddi tehditler" diye konuştu.

77637-3.jpg

“YABANİ HAYVANLARDAN BULAŞAN HASTALIKLAR ÖNEMLİ TEHDİT”

Prof. Dr. Kılıç, koronavirüs salgını gibi yabani hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkları örnek göstererek, bu tür yakınlaşmaların salgın hastalıklara ve ölümlere yol açabileceğini belirtti. Kılıç, yaban keçilerinin insanlara alışmasının onları avlanma ve kaçırılma riskine de açık hale getirdiğini aktardı.Prof. Dr. Kılıç, vatandaşlara yaban keçilerinden uzak durmaları ve onları beslememeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu durumun hem hayvanların hem de insanların sağlığı için hayati önem taşıdığını vurguladı. Kılıç, "Bu bir vatan görevi, herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve yardımcı olmaya bekliyoruz" diyerek vatandaşları doğanın korunması için sorumluluk almaya çağırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.