YouTube erişim engeli geldi. Kimse ne olduğunu anlayamadı

YouTube erişim engeli geldi. Kimse ne olduğunu anlayamadı

Facebook ve X platformlarının ardından bu kez YouTube’a erişimi kısıtladı.

Sabah saatlerinde interneti kontrol eden kullanıcılar, YouTube’a erişim sorunları yaşadıklarını bildirdi. Bazı kullanıcılar, sitedeki videoların tamamen engellendiğini ifade ederken, diğerleri siteye cep telefonlarından dahi erişimin yavaşladığını belirtti.

Downdetector verilerine göre, Rusya’daki kullanıcılar sabah saatlerinden itibaren YouTube’a erişim sorunları yaşadıklarını bildirdi. Bazı kullanıcılar, bilgisayarlarından siteye girmekte güçlük çektiklerini ve videoların yüklenmediğini söylerken, cep telefonlarından erişim sorunları da yaşandı.

PESKOV AÇIKLAMA YAPTI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, YouTube’a erişim kısıtlamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir şey söyleyemem. Telefonda normal çalışıyor, her şey yükleniyor” dedi. Peskov, erişim kısıtlamaları hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı.

DUMA’DAN ÖNCEKİ AÇIKLAMA

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Enformasyon Politikası Komitesi Başkanı Aleksandr Hinşteyn, 26 Temmuz’da yaptığı açıklamada, YouTube’un Rusya’daki hızının yüzde 70 oranında düşürüleceğini belirtmişti. Bu açıklama, platforma erişim kısıtlamalarının habercisi olarak değerlendirilmişti.

Rusya daha önce Facebook, X ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına erişim engeli getirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.