Yurt dışı çıkış harç ücreti için zam kesinleşti. Erdoğan'ın sağ kolu açıkladı

Yurt dışı çıkış harç ücreti için zam kesinleşti. Erdoğan'ın sağ kolu açıkladı

Tartışma konusu olan yurt dışı çıkış harcı için zam kesinleşti. Erdoğan'ın sağ kolu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, canlı yayında açıkladı

Yurt dışı çıkış harcına zam yapılacağı netleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, harç ücretlerinin 1500 ila 1750 TL arasında artacağı iddiaları üzerine, geçmişte bu rakamların daha yüksek olduğunu, sonradan düşürüldüğünü ve uzun süredir güncellenmediğini belirtti. Henüz kesin bir rakam olmadığını, ancak makul bir artış olacağını ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2024 için yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasını önerdi. Etki analizinde, 2023'te 8 milyon 743 bin 760 kişinin yurt dışına çıkış yaptığı ve 2024'te de benzer sayıda kişinin çıkış yapacağı varsayımıyla 6 aylık gelir etkisinin 12,5 milyar TL olacağı hesaplandı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın harcı 1000 ila 1750 TL arasında artırmayı düşündüğü iddia edildi.

ZAMMIN GELECEĞİ NETLEŞTİ

Tartışmalara neden olan ‘10 kata kadar zam’ iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında yurt dışı çıkış harcı ücretlerine ilişkin zam sinyali verdi, ancak net bir rakam açıklamadı.

"MAKUL BİR ORAN OLACAKTIR"

Yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddialarına yanıt veren Yılmaz, henüz kesin bir rakam olmadığını, ancak konunun tartışıldığını ve makul bir artış olacağını düşündüğünü belirtti.

"GÜNCELLENMEMİŞ BİR RAKAM, ÇALIŞMA VAR"

Yılmaz, harç ücretlerinin geçmişte daha yüksek olduğunu, sonradan düşürüldüğünü ve uzun süredir güncellenmediğini belirterek, üzerinde bir tartışma ve çalışma olduğunu söyledi. Etkiler değerlendirilmeden net bir rakam belirtmenin doğru olmayacağını ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.