Yurt dışı çıkış harcına ikinci zam geliyor

Yurt dışı çıkış harcına ikinci zam geliyor

Yurt dışı çıkış harcına ikinci zammın geleceği uzman isim tarafından açıklandı.

Yurt dışı çıkış harcına geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 233’lük zam sonrası, ücret 150 TL'den 500 TL'ye yükselmişti. Ancak, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, bu harca bir zam daha yapılacağını öngörerek, ücretlerin 750 TL'ye kadar çıkabileceğini iddia etti.

Bingöl, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yurt dışı çıkış harcının 500 TL'ye çıkarılmasının ardından yapılacak ikinci artışın harç ücretlerini 750 TL'ye taşıyabileceğini belirtti. Bingöl, "Yurt dışı çıkış harcı yeniden değerleme oranına tabi tutuldu. Bu durumda, yılbaşında harcın 700-750 TL arasında olacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

yurt-disi.jpg

MEVCUT DÜZENLEME VE TEPKİLER

Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda yurt dışı çıkış harcının 150 TL'den 500 TL'ye çıkarılması kabul edildi. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, artışın yüzde 233 oranında olduğunu vurgulayarak, "Bu zam her yıl yeniden değerlemeye tabi tutulacak. Emeklilere yüzde 24 zam yapılırken, harçlara yüzde 233 zam yapılması vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, bu düzenlemenin vatandaşlar ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Arı, "Yurt dışı çıkış harcının 500 TL'ye çıkarılması, zaten vize almakta zorlanan vatandaşları daha da zor durumda bırakacak. Gençlerimiz eğitim için yurt dışına çıkarken daha büyük engellerle karşılaşacak" diyerek, harcın eski seviyede kalmasını önerdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.