Zamlı emekli maaşların hesaba yatacağı tarih belli oldu! Ödeme takvimi netleşti

Zamlı emekli maaşların hesaba yatacağı tarih belli oldu! Ödeme takvimi netleşti

Emekli maaşlarının belli olmasının ardından emeklini hesabına yatacağı tarihte belli oldu.

En düşük emekli maaşı konusundaki belirsizlik sona erdi. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı, 2 bin 500 TL artırılarak 12 bin 500 TL'ye yükseltildi.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bu artışı duyurarak en düşük emekli maaşının artık 12 bin 500 TL olduğunu resmen duyurdu. Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği zammın belli olmasını ardından yeni zamlı maaşı ödeme takvimi merak konusu oldu.

bes-3.webp

2024 Temmuz-Aralık döneminde etkileyeceği emekli sayısı ise 3 milyon 707 bin kişi olarak belirlenirken bu zamların bütçeye maliyeti ise 33 milyar 200 milyon TL olarak hesaplandı.

SSK emeklilerinin tahsis numaralarının son hanesine göre maaş aldıklarını ifade etti. Buna göre, tahsis numarasının son hanesi 9 olanlar her ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde maaşlarını alması gerekiyor.

335108.webp

YARINDAN İTİBAREN DÜZENLENECEK

Güler, emekli maaşlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının yeni zamlı maaşların ne zaman ödeneceği konusundaki sorulara da cevap verdi.

Abdullah Güler, "Bunun kanunlaşma süresi var. Yürürlük süresini herhangi mağduriyet oluşmaması için düzenleyeceğiz. Önce komisyon, komisyondan sonra genel kurul, kanunlaştıktan sonra yürütme maddesini bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yarından itibaren düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.