Zayıflamak için sakın bu yöntemi denemeyin! Kanserden diyabete birçok hastalığa neden oluyor

Zayıflamak için sakın bu yöntemi denemeyin! Kanserden diyabete birçok hastalığa neden oluyor

Yaz mevsimi geldi çattı. Çoğu kişi de zayıflamak için birçok yöntem denemeye koyulurken uzmanı kritik uyarıda bulundu.

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte hızla kilo vermek isteyen birçok kişi, TİP 2 diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlara yöneliyor. Ancak uzmanlar, bu ilaçların bilinçsiz kullanımının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Tatil sezonunda fit görünmek isteyenler, farklı yöntemlerle hızlı kilo verme arayışına giriyor. Bu yöntemlerden biri de TİP 2 diyabet ilaçlarını kullanmak. Ancak bu ilaçların doktor gözetimi dışında kullanılması tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

Picture background

UZMANLARDAN UYARILAR

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Gezen, "Bu ilaçlar, dünyada hiçbir yerde kilo kontrolü amacıyla onaylanmamıştır. İştahı azaltma, açlığı geciktirme ve tokluk hissi verme özellikleri nedeniyle kilo vermek isteyenler tarafından kontrolsüz şekilde kullanılabiliyor. Bu ilaçlar, deri altına enjeksiyon şeklinde uygulanır ve insülin ilaçlarına benzer şekilde kartuşlanmıştır" dedi.

ÇEŞİTLİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Prof. Dr. Gezen, bu ilaçların pankreatit, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, mide ve bağırsak problemleri, ishal ve kabızlık gibi birçok sağlık sorununa neden olabileceğini belirtti.

Aynı ne olduğu belirsiz olan bu tür ilaçların kanserden diyabete kadar birçok hastalığa neden olabileceği de söylenmektedir.

Picture background

SPOR VE BESLENME ÖNERİLERİ

Uzmanlar, bu ilaçları keyfi olarak kullanıp bırakmanın, verilen kiloların çoğunun geri alınmasına neden olduğunu vurguluyor. Bunun yerine, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku ile uzun vadeli kilo vermenin mümkün olduğuna dikkat çekiyorlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.