1 Temmuz’da başlıyor! MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar!

1 Temmuz’da başlıyor! MEB’den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar!

MEB resmen duyurdu. 1 Temmuz’da hayata geçiyor, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yeni karar!

Okullar MEB 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı takviminin belirlediği tarihe göre, 14 Haziran Cuma günü yapılacak karne günü sonrası tatile giriyor. 2024-2025 Eğitim yılı ise 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Milyonlarca öğrenci tatil için geri sayım yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yeni açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için ücretsiz yaz okulu açacaklarını duyurdu.

Spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanında açılacak olan yaz okullarında ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için de akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilmesi planlanıyor.

01110007-9.jpg

KURS ÜCRETİ ALINMAYACAK

Yaz okullarının yanı sıra ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için ise akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılarak hizmet verilecek.

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından tespit edilen merkezlerde açılacak. Kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden ise kurs ücreti alınmayacağı kaydedildi.

thumbs-b-c-14560ec8e0248d5c6be217f21603ec96.jpg

Öte yandan mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verileceği öğrenildi. Kurslar, 1 Temmuz'da başlayacak olan kurslar 29 Ağustos'ta sona erecek. 2 Eylül itibarıyla ise eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.

SAAT ARALIĞI BELLİ OLDU

1 Temmuz itibariyle Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak hizmet verecek. Ayrıca kurslarda bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacakken kursların süresi, 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.