1 yıl boyunca o kişiler maaşa bağlanacak! Resmi açıklama geldi bugünden itibaren başladı

1 yıl boyunca o kişiler maaşa bağlanacak! Resmi açıklama geldi bugünden itibaren başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, çalışan annelere yönelik hayata geçirilecek olan destek programının ayrıntılarını paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, resmi X hesabı üzerinden flaş bir açıklamada bulundu.

Bakan Işıkhan yapmış olduğu açıklamada, çalışan annelere yönelik hayata geçirilecek olan destek programının ayrıntılarını paylaştı.

Picture background

Bakan Işıkhan açıklamasında, çalışma hayatının her alanında kadınları desteklemeye devam ettiklerini dile getirerek, SGK aracılığıyla, kadınların çocuk bakımı nedeniyle çalışma hayatından uzak kalmasının önüne geçmek için destek programının başvurusunun bugün itibarıyla başladığını belirtti.

ekran-alintisi-jpg3.jpg

Bakan Işıkhan’ın ayrıntılarını paylaştığı bu destek programı kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir’de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro (11.338TL) destek ödemesi sağlanacak. Ayrıca, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de sağlanması için bu projeden toplamda 7 bin kadın faydalanacak.

Resim

‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II’ kapsamında destek ödemesi için başvurular e-Devlet üzerinden bugünden itibaren yapılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.