2 kez öldü sanılıp morga konuldu ‘Dünya tarihinde eşi benzeri yok’ Trabzon tarihine geçti

2 kez öldü sanılıp morga konuldu ‘Dünya tarihinde eşi benzeri yok’ Trabzon tarihine geçti

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Halil İbrahim Demirkanlı, yaşadığı inanılmaz hayat hikayesiyle herkesi şaşırtıyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Halil İbrahim Demirkanlı, yaşadığı inanılmaz hayat hikayesiyle herkesi şaşırtıyor. Küçük yaşta geçirdiği ağır hastalıklar nedeniyle iki kez ölümle burun buruna gelen Demirkanlı, mucize eseri hayata tutunarak sporla tanıştı.

Çocukluk yıllarında tifo, sıtma ve raşitizm gibi hastalıklarla mücadele eden Demirkanlı, yürümekte bile zorlanırken iki kez öldü sanılarak morga konuldu. Ancak hayata tutunma azmi sayesinde hastalıklarını yenen Demirkanlı, okul çıkışlarında başladığı sporla hayatına yeni bir yön verdi. Atletizmde kısa sürede büyük başarılar elde eden Demirkanlı, onlarca madalya kazanarak Trabzon'un en tanınmış sporcularından biri haline geldi.

aw255438-29.jpg

Yaşlılığa rağmen hala formda olan Demirkanlı, her sabah denize girerek yüzüyor. Sağlığının sırrını spor ve düzenli beslenmeye bağlayan Demirkanlı, gençlere örnek oluyor. Kazandığı madalyaları ise ihtiyaç sahibi komşularına vererek yardımseverliğiyle de dikkat çekiyor.

“ÖLÜMLE DANS ETTİM”

"Ölümle dans ettim, hayatı spora adadım" diyen Demirkanlı, yaşadığı zorlu süreçleri ve başarılarını şöyle anlatıyor:

"İki kez morga konuldum, doktorlar beni yaşatamaz dediler. Ama ben hayata tutundum ve spor sayesinde yeniden doğdum. Spor bana hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok şey kattı. Gençlere tavsiyem, mutlaka spor yapsınlar ve sağlıklı beslensinler."

aw255438-21.jpg

Demirkanlı'nın hayat hikayesi, zorlukların üstesinden gelmenin ve hayata sıkı sıkıya bağlanmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Onun azmi ve başarısı, tüm dünyaya ilham kaynağı oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.