40 derece sıcakta çiftçiler hasadına başladı! Tarlada 45 TL Markette 100 TL'ye satılıyor

40 derece sıcakta çiftçiler hasadına başladı! Tarlada 45 TL Markette 100 TL'ye satılıyor

Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 40 derece sıcakta çiftçiler o ürünü hasat etmeye başladı.

Türkiye'nin en güneyindeki Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çilek hasadı, 40 dereceyi bulan sıcaklıklar altında zorlu koşullarda sürüyor. Çiftçiler, sıcaktan etkilenmemek için günün ilk ışıklarıyla hasada başlıyor ve serinlemek için bol miktarda su tüketiyorlar.

aw223323-07-1.jpg

Depremin izlerinin sarıldığı Hatay'da yazın gelmesiyle birlikte birçok meyvenin hasadı başladı. Verimli topraklarda yetişen Yayladağı çileği, 40 dereceyi aşan sıcaklıkta zorlu şartlarda toplanıyor. Afrika sıcaklarının etkisindeki bu bölgede çiftçiler, gün doğarken tarlalara akın ediyor. Yayladağı çileği, Türkiye'nin çeşitli illeriyle birlikte Rusya ve Gürcistan'a ihraç ediliyor ve tarladan 45 TL'ye satılıyor. Sıcakta çalışan çiftçiler, serinleyebilmek için bolca su tüketiyor.

aw223323-01.jpg

“10 LİTREDEN FAZLA SU İÇİYORUZ, HEM İÇMEK HEM SERİNLEMEK İÇİN”

Mehmet Kaya, sıcak havanın burnunda kanamalara neden olduğunu ve serinlemek için günde 10 litreden fazla su içtiğini belirterek, “Hatay'da hava çok sıcak, 40 dereceyi buluyor. İçmek ve serinlemek için 10 litreden fazla su tüketiyoruz. Üniversite sınavına hazırlanırken babama yardım ediyorum. Çilek hasadı yapmak sıcak havada çok zor. Başımızdan aşağı su dökerek, soğuk su içerek ve dondurma yiyerek serinlemeye çalışıyorum. Sıcakta burnum kanıyor, sıkıntı yaşıyorum,” dedi.

aw223323-05.jpg“ÇİLEĞİMİZ YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA TALEP GÖRÜYOR”

Çiftçi Ahmet Kaya, Yayladağı çileğinin Rusya ve Gürcistan'a ihraç edildiğini ve tarladan 45 TL'ye alıcı bulduğunu ifade ederek, “Yayladağı çileğimizin hasadı için halkımız seferber olmuş durumda. İnşallah çileğimiz en iyi fiyatlara satılır. Hasadımız bereketli geçiyor. Marketlerde çileğimiz 100 TL civarında satılıyor, doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşırsa herkes daha fazla faydalanır. Şu an tarlada 45 TL, bu fiyattan memnun değiliz. Sıcaktan dolayı sabah 5.30'da tarlaya girmek zorundayız. Çileğimiz; Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul başta olmak üzere yurt içinde ve Rusya ile Gürcistan'a satılıyor,” diye konuştu.

aw223323-06-001.jpg

aw223323-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.