49 yıllık ehliyetini yeniletemedi: Mahkeme haksız buldu

49 yıllık ehliyetini yeniletemedi: Mahkeme haksız buldu

49 yıllık ehliyetini yeniletmek isteyen Gökhan Oktar mahkemeden olumsuz yanıt aldı.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, ehliyet yenileme süresinin sonuna yaklaşılırken, 49 yıllık ehliyetini yenilemekte zorlanan Gökhan Oktar’ın durumu dikkat çekti. Çocukken geçirdiği bir kaza sonucu iki elini kaybeden Oktar, ehliyetini yenilemek için sağlık raporu alamadı.

Yıllardır araç kullandığını belirten Oktar, "Bürokratik engel çıkardılar. 1975 yılından bu yana araç kullanıyorum. Ehliyet yenilemek için sağlık raporu istendi ama verilmedi" ifadelerini kullandı. Oktar, hukuk mücadelesini, "Önce mahkemeye gittim, ‘Yetkimiz yok’ dediler. Danıştay da davayı aleyhime sonuçlandırdı. Son olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdum, oradan da sonuç alamadım" sözleriyle özetledi.

19199236-1200xauto.webpOktar, iç hukuk yollarının tükendiğini belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmayı planladığını ifade etti.

YÖNETMELİK NELERİ ÖNGÖRÜYOR?

Mevcut yönetmeliğe göre, baş ve boyun hareketlerinde yüzde 50, bel hareketlerinde yüzde 75’ten fazla kısıtlılığı olanlar ehliyet alamazken, iki kolu veya tek kolu olmayanların ehliyet alması mümkün değil. İki bacağı veya tek bacağı olmayanlar ise H sınıfı ehliyet alabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.