600 bin kişi Türk vatandaşı olacak! Şartları belli oldu

600 bin kişi Türk vatandaşı olacak! Şartları belli oldu

Yabancılara çifte vatandaşlık hakkı tanıyan 2024'te yürürlüğe giriyor.

Almanya'da yabancılara çifte vatandaşlık hakkı tanıyan 'Yeni Alman Vatandaşlık Yasası' 27 Haziran 2024'te yürürlüğe giriyor. Bu yasa ile birlikte, daha önce vatandaşlıktan çıkmak zorunda kalan yaklaşık 600 bin Türk, Alman vatandaşlığını kaybetmeden yeniden Türk vatandaşı olabilecek.

Dışişleri Bakanlığı ve Almanya'daki Başkonsolosluklar, yoğun bir hazırlık sürecine başladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Almanya'daki başkonsoloslar, dernekler ve kuruluş temsilcileriyle buluşarak bilgi verdi.

Başvuru için herhangi bir süre kısıtlaması yok. Gerekli şartları taşıyan kişiler, 27 Haziran 2024'ten itibaren istedikleri zaman başvuru yapabilecekler.

pasaport.webp

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türk vatandaşlığını çıkma izniyle kaybedenler, ana veya babalarına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybetmiş olan ve ergin olmalarından itibaren üç yıl içinde seçme hakkını yapmayan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına sahip çocuklar ve Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 25. maddesine göre vatandaşlıklarını kaybedenler başvuru gerçekleştirebilecek.

zorlu-musterilerle-nasil-basa-cikilir-12-1600x800.png

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

www.konsolosluk.gov.tr adresine gidin ve bağlı olduğunuz Başkonsolosluğu seçin. "Vatandaşlık" sekmesi aşağısındaki "Yeniden Türk Vatandaşlığı Kazanma Başvurusu" seçeneğini tıklayın. Kimlik bilgilerinizi girerek ve doğrulama yaparak "Yeniden Vatandaşlık Kazanma Ön Başvuru Formu"nu tamamlayın. Vat-5 Formu ve pasaport fotokopisini yükleyin. Randevu oluşturun. Sistem, randevu sırasında yanınızda getirmeniz gereken belgeleri listeleyecek. Randevu onaylandığında, e-posta veya SMS ile randevu teyit mesajı alacaksınız. Randevu tarihinde, belirtilen belgeleri bitirerek Başkonsolosluğa evrakları verin. T.C. Kimlik Kartı için parmak izi vermeniz istenecek.

Başvurunuzun sürecini e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Başvurunun sonucu, Başkonsolosluk tarafından size bildirilecek. Yeniden Türk vatandaşlığını kazandığınızda, bu durum aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti vatandaşlık kayıtlarınıza işlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.