90 yıllık tekstil devi icradan satılacak! Kimse bunu beklemiyordu

90 yıllık tekstil devi icradan satılacak! Kimse bunu beklemiyordu

Türkiye'nin en köklü firmalarından birine ait iplik fabrikası icradan satışa çıkarılacak.

Türkiye’nin köklü tekstil fabrikalarından İpliksan AŞ’nin iki ayrı fabrikası, icradan satışa sunuluyor. Halk Tv'den Merve Kapan'ın haberine göre, 370 milyon TL değer biçilen fabrikaların satışını Halk Bankası talep etti. İcradan satış ihalesi bu ayın sonunda gerçekleştirilecek.

İpliksan İsparta İplik Sanayi AŞ, uzun süredir finansal zorluklar yaşamakta ve bu durum, alacaklı Halk Bankası'nın dev fabrikaların icradan satışını talep etmesine neden oldu.

Avukatlar, fabrikaların değer tespiti raporuna itiraz etti, ancak bilirkişi heyeti yeni bir rapor hazırlayarak iki fabrikaya 370 milyon TL değer biçti.

953286-1027780431.jpg

1930 YILINDA BU YANA FAALİYET GÖSTERİYORDU

İcra Dairesi, İpliksan fabrikalarının satışı için tekliflerin 22-29 Ağustos tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Son teklif verme tarihi ise 29 Ağustos saat 13.30 olarak belirlendi.

Öte yandan, İpliksan AŞ’ye ait Üsküdar Beylerbeyi’ndeki bir yalı dairesi de icradan satışa çıkarıldı. Ziraat Bankası tarafından talep edilen 70 milyon TL değerindeki yalı dairesinin satışı için teklifler alındığı ifade edildi.

slider.jpg

İpliksan, 1930’ların başında Mehmet Gürkan tarafından kurulmuş bir aile şirketidir ve son 50 yıldır halı ipliği üretimiyle tanınıyordu. Fabrika, Isparta’nın önemli tesislerinden biri olarak biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.