ABD’li Büyükelçiden 15 Temmuz itirafı: Yavaş kalındı

ABD’li Büyükelçiden 15 Temmuz itirafı: Yavaş kalındı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde itirafta bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Türkiye'yi desteklemekte geç kalındığını itiraf etti. Flake, dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramadığını, ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aradığını belirterek, bu durumun ABD'yi rahatsız ettiğini ifade etti.

Görev süresi 1 Eylül'de sona erecek olan Flake, Politico dergisine verdiği röportajda, ABD-Türkiye ilişkileri, F-16 satışı, FETÖ'nün darbe girişimi ve Gazze'deki duruma dair değerlendirmelerde bulundu.

abd-ankara-buyukelcisi-flaketen-15-temmuz-itirafi-impy-cover-jpg.webp

"OBAMA ARAMADI"

Flake, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'yi desteklemekte ABD'nin yavaş kaldığını kabul ederken, "Obama Erdoğan'ı aramadı ama Putin aradı. Bu durum bizi bir süre rahatsız etti" dedi. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı teşekkür etmek üzere aradığını, fakat Putin'in aramadığını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilere dair bir değişim yaşandığını vurguladı.

"F-16 KONUSUNDA DESTEKLEDİK"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Flake, Türkiye'nin bölgede uzun vadeli bir çözüm bulma rolünün önemli olduğunu söyledi. Flake, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay verme sürecinde ABD'li senatörlerle temas kurarak, Türkiye'ye F-16 satışı konusundaki desteklerini sağladığını belirtti.

Son olarak, Flake, Türkiye'nin vazgeçilmez bir ortak olduğunu vurgulayarak, bir sonraki ABD büyükelçisine Türkiye ilişkilerini geliştirmeye devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Türkiye'nin NATO'daki önemli rolüne ve bölgesel güç olarak büyümesine dikkat çeken Flake, "Türkiye vazgeçilmez bir müttefik ve biz onlara her zaman böyle davranmadık" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.