A'dan Z'ye her şeye zam gelecek! Net tarih verildi

A'dan Z'ye her şeye zam gelecek! Net tarih verildi

Uzman isim net tarih vererek A'dan Z'ye her şeye zam geleceğini sosyal medya hesabı (X) üzerinden açıkladı.

Motorin ve benzine bu gece zam geliyor, motorine 1.63 lira, benzine 1.64 lira artış yapılacak. Bu yeni fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olacak.

NEDEN ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR?

Zamların nedeni, yurt dışındaki ürün fiyatlarındaki artış. Ayrıca benzin ve motorine ÖTV zammı da bekleniyor. Temmuz ayı başında, kur ve vergi artışlarıyla hızla yükselen akaryakıt fiyatlarına bir zam daha gelecek.

Benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen brent petrol fiyatlarının son durumu belli oldu ve akaryakıt fiyatları da bu yükselişten etkilendi. Sektör temsilcilerinden gelen açıklamalara göre, benzin ve motorin fiyatlarında indirim veya zam söz konusu mu?

dsafsdg.jpg

TEMMUZ AYINDA BİR ZAM DAHA GELECEK

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam yapılıyor. Motorine 1.63 lira, benzine ise 1.64 lira zam uygulanacak ve yeni fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla yükselen akaryakıt fiyatlarına temmuz başında büyük bir zam daha gelecek.

garanti.jpgUZMAN İSİM NET TARİH VERDİ

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, bu durumu değerlendirdi. Bingöl, Cumhurbaşkanı aksi bir karar almadığı takdirde, 3 Temmuz'da akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarlarının otomatik olarak artacağını belirtti. ÖTV artışı, Haziran ayı ÜFE'si sıfır bile olsa, en az %17,87 oranında olacak. KDV'si ile birlikte bu artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında değişecek.

Bingöl, "Bu geceki zamla birlikte, benzinde 13 gün sonra toplamda pompaya yansıyacak artış 4 lirayı aşacak" dedi. Akaryakıttaki fiyat artışlarının ana nedeni, yurt dışındaki ürün fiyatlarındaki yükselme olarak görülüyor.

kamu-son-ozon.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.