Adnan Oktar'a verilen ceza belli oldu! Kediciklerin savunması pes dedirtti

Adnan Oktar'a verilen ceza belli oldu! Kediciklerin savunması pes dedirtti

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, suç örgütü Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün ele başı olan Adnan Oktar hakkında verilen cezaları onadı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 550 sayfalık gerekçeli kararla Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ele başı Adnan Oktar hakkında verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası dahil örgüt üyeleri hakkında verilen hükümler kesinleşmiş oldu.

Örgüt üyeleri; cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi, kişisel verilerin izinsiz kayıt edilmesi gibi çeşitli suçlardan cezalandırılmıştı.

İFADESİ PES DEDİRTTİ

Yıllardır Türkiye'nin gündeminden düşmek nedir bilmeyen Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ile ilgili devam eden davada, Adnan Oktar'ın 'kediciklerinden' olan Esra Saraçoğlu'nun vermiş olduğu ifade de ayrıca dikkat çekti.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan ve yaklaşık 5 ay sonra sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen sosyal medya fenomenleri Bahar-Candan kardeşleri örnek gösteren Saraçoğlu, cezaevinde tek moral ve motivasyon kaynağının Allah ve tevekkül olduğunu dile getirdi.

Saraçoğlu verdiği ifadede "Cezaevinde moral motivasyon verecek tek Allah'tır, tevekküldür. Ben nasıl yapayım. Bakın Candan Kardeşler girdi 35 kiloya düştü saldılar kızı, neden? Tevekkülsüz, imansız çünkü" diye konuştu.

ADNAN OKTAR DAVASI

11 Temmuz 2018'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adnan Oktar, Oktar Babuna ve 176 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı", "siyasi ve askeri casusluk", "rüşvet ve resmi belgede sahtecilik", "tehdit", "şantaj", "özel hayatının gizliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "tarihi eser kaçakçılığı" suçları dâhil olmak üzere 30 ayrı suçtan gözaltına alınmıştır.

Polisin düzenlediği operasyonda, Adnan Oktar'ın olduğu iddia edilen villada ve canlı yayın yaptığı A9 TV stüdyosunda da aramalar yapıldı. Aramalar sırasında 50'den fazla silah, çelik yelek, zırhlı araç ve tarihî eserler ele geçirildi. Tutuklanmasının ardından Silivri Cezaevi'ne gönderilen Adnan Oktar, daha sonra Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakil edilmiştir.

Tüm mal varlıklarına el konulan Adnan Oktar'ın, Kandilli'deki villa ve eklentilerindeki eşyalar ise TMSF'ye devredilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin villasında tespit ettiği 23 kaçak eklenti yapı hakkında yıkım kararı verilmiş, 13 Kasım 2018'de kaçak eklenti yapıların yıkımı tamamlanmıştır.

Adnan Oktar'a ve kendisinin kurduğu belirtilen suç örgütüne yönelik düzenlenen iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Buna göre 171'i tutuklu bulunan ve toplamda 226 şüphelinin, 17 Eylül 2019'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nda düzenlenecek olan duruşmada bulunması istendi. İddianameye göre Adnan Oktar için 870 yıl 6 ay hapis cezası istenmiştir.

11 Ocak 2021'de görülen duruşmada Oktar'a çeşitli suçlardan 1075 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Buna yöneticisi olduğu örgüt üyelerinin cezaları da eklenince cezası 9 bin 803 yıl 6 ay hapis ve 400 bin lira para cezasına yükseldi. Oktar yeniden yargılanması sonucunda 17 Kasım 2022'de 8 bin 658 yıl hapis cezası istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.