Flaş... Flaş... Üniversitelerde ikinci öğretim kapatıldı

Flaş... Flaş... Üniversitelerde ikinci öğretim kapatıldı

Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının tamamı kapatıldı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarına ilişkin yeni kararı resmen kamuoyu ile paylaştı.

Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Bu dönem üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik en önemli çalışmanın devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olduğunu aktardı.

yok-baskani-duyurdu-artik-ikinci-ogretim-olmayacak.webp

Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi için çalışma yapılacağını belirten YÖK Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini vurguladı.

ikinci-ogretim-nedir-ikinci-ogretim-hakkinda-bilmen-gereken-her-sey.jpg

O BÖLÜMLERİN KONTEJANLARI AZALDI

Geçen sene 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise YKS kontenjanlarında da yaklaşık bu kadar düşüş olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı alındığı kaydedildi.

universite-orgun-ogretim-nedir-ikinci-ogretim-orgun-ogretim-midir.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.