Coca-Cola’larda kimyasal madde tespit edildi! Tüm marketlerden acil geri toplatılıyor

Coca-Cola’larda kimyasal madde tespit edildi! Tüm marketlerden acil geri toplatılıyor

Herkesin severek tükettiği kutu Coca-Cola'larda kimyasal madde tespit edildi. Tüm marketlerden acil toplatılmasına karar verildi.

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amaçlı sık sık boykot edilen Coca-Cola'nın o ürünelerinde kimyasal madde tespit edildi.

Fransa'da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33'lük kutularının içerdiği kimyasal Bisfenol A (BPA) maddesi nedeniyle geri çağrılmasına karar verildi.

gsdq6fewmaakjuq.jpg

Fransız hükümetine ait RappelConso sitesi, ülke genelinde faaliyet gösteren perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan Coca-Cola Cherry içeceğinin belirli bir üretim serisinde kimyasal olan BPA tespit edildiğini duyurdu.

Özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisi için uyarıda bulunan site, bu kutuların ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiğini ve insan sağlığını büyük oranda tehdit ettiğini açıkladı.

coca-cola-cherry-toplatiliyor-1024x683.jpg

TÜKETİMİ BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

RappelConso, tüketicilere bu ürünü tüketmemeleri konusunda ısrarla uyarıda bulunulurken, Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından beri yasaklandığının hatırlatmasını yaptı. Ulusal güvenlik ajansı Anses'in uyarılarına atıfta bulunan site, özellikle hamile kadınlar için bu tür maddelerin tüketiminin yüksek risk taşıdığını vurguladı.

asdadadsdasd.jpg

Fransız Sağlık Bakanlığı, daha önce BPA'nın endokrin bozucu etkileri nedeniyle üreme bozuklukları, metabolik bozukluklar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olası etkilerine dikkat çekmişti. Bu doğrultuda RappelConso, tüketicilere söz konusu ürünleri B&M dağıtım firmasına iade etmelerini önerilerken bu konuda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.