AK Partili ismin kardeşine işlem yapan polislere gözaltı ‘Bomba iddia gündeme oturdu’

AK Partili ismin kardeşine işlem yapan polislere gözaltı ‘Bomba iddia gündeme oturdu’

İddiaya göre trafik kazasına karışan AK Partili ismin kardeşine işlem yapan polisleri savcılık gözaltına aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın AK Partili isim ile ilgili sosyal medyadan paylaştığı iddia gündeme oturdu.

Murat Bakan’ın X hesabından yaptığı paylaşımda iddiaya göre olay Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde meydana geliyor.

Şemdinli’de yaşanan trafik kazasına Şemdinli Belediyesi (AKP) Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi karıştığı iddia edildi. Kazanın ardında işlem yapmak için olay yerine gelen polis ekipleri, kazaya karışan araçtaki sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark etti.

asayis-ekip.jpg

Bu durum üzerine polis ekipleri olaya itiraz edip gerekli işlemleri yapmaya çalıştı. Kazaya karışan şahıslar ise polis üzerinde baskı kurmaya çalışarak tartışma içerisine girdiği iddia edildi.

Murat Bakan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaştığı paylaşımda, olayın büyümesi sonucunda polis ekipleri işlemleri engellemek için sorun çıkartan şahısları polis merkezine aldığı kaydedildi.

Durumdan haber alan İlçe Emniyet Müdürü de polis merkezine gelerek şahıslara gerekli işlemin yapılacağını ve polis memurlarının yaptıkları işlemlerde herhangi bir sorun olmadığını belirttiği ifade edildi.

POLİSLERİN İFADELERİ DEĞİŞTİRİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

CHP İzmir Milletvekilinin aktardığı iddia göre, kazaya karışan şahıslar emniyette istediklerini alamayınca adliyeye giderek, savcılığa polislerden davacı olduklarını aktardı belirtti. Şahısların savcılığa verdiği beyanda işlem yapmak isteyen polisler tarafından savcıya ve makamına karşı da hakaretler edildiği iddia edildi.

1038086-445890872.jpg

Konuşulan iddiaya göre, olayın savcılığa intikal etmesinin ardından ilçe müdürü ve diğer polisler savcı tarafından ifadeye çağrıldı. Murat Bakan’ın paylaştığı iddiaya göre, çağrı üzerine ifade veren polisler, ifadelerini kontrol ettiklerinde kendi beyanları arasında farklılıklar olduğunu tespit etti.

MURAT BAKAN ALİ YERLİKAYA’YA SESLENDİ

Öte yandan savcı bu sırada kendisine de hakaret edildiği iddiası doğrultusunda, içinde İlçe Emniyet Müdürünün dahil olduğu 3 emniyet görevlisi gözaltı talimatı verdiği iddialar arasında yer aldı.

CHP Milletvekili ise yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı etiketleyerek “Bu olayı etraflıca araştırmak ve eğer haklılarsa bu memurlara sahip çıkmak sizin görevinizdir” ifadelerini kullandı.

murat-bakan-kimdir-murat-bakan-kac-yasinda-nereli-murat-bakan-hayati-ve-biyografisi-6kzt.webp

Polis memurlarının ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu içinde olduklarını söyleyen Bakan, “Bunun sebebi siyasiler karşısında ya da siyasi bağlantıları olanlar karşısında ne kurumu ne de yargı mercileri tarafından korunmayacağını düşünmesidir.” diye belirtti.

Murat Bakan’ın paylaştığı iddia kısa sürede gündem olurken olaya ilişkin Ali Yerlikaya ve herhangi bir yetkili isimden resmi bir açıklama geldi.

sadasdadsdad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.