Aksaray'da can pazarı: Kazanın görüntüsü ortaya çıktı

Aksaray'da can pazarı: Kazanın görüntüsü ortaya çıktı

Aksaray'da sabah saat 07.00 sularında meydana gelen kazada, Balıkesir'den Kapadokya'ya giden tur otobüsü devrildi.

Aksaray-Ankara karayolunun 25. kilometresinde, Acıpınar köyü yakınlarında gerçekleşen olayda, Nurhan Hazer (55) yönetimindeki 45 HB 0560 plakalı otobüs, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı ve 90 metre sürüklendikten sonra devrildi.

Kazada otobüs içinde bulunan 44 kişiden 6'sı yaşamını yitirirken, 25 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi, yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza yerinde incelemelerde bulunarak, “Kazanın ardından yaralılar hastaneye sevk edildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor,” dedi. Tanıkların ifadelerine göre, kazaya tanıklık eden bir sürücü, otobüsün sağa sola gittiğini ve şoförün uyuduğunu düşündüğünü aktardı.

aksarayda-tur-otobusu-devrildi-7-olu-376252-104203.jpgAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Ayrıca, hafif yaralanan sürücü Hazer, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "(Aksaray'daki otobüs kazası) 1 hastamız doktorlarımız tarafından hayata döndürüldü. Hastamızın tedavisi ağır yaralı olarak yoğun bakımda devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.