Aleyna Tilki’nin özel bilgileri internete düştü! Önce ifşa sonra tehdit

Aleyna Tilki’nin özel bilgileri internete düştü! Önce ifşa sonra tehdit

Şarkıcı Aleyna Tilki'nin özel bilgileri tehlikeye düştü. İfşa edilen bilgiler ile ilgili gelişme yaşandı.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, İ.Y. isimli bir kişi, şarkıcı Aleyna Tilki'nin kimlik bilgilerini ele geçirip şarkıcının babası ve menajerine ulaşarak tehditlerde bulundu.

i.webp

İ.Y., Aleyna Tilki'nin kimlik bilgilerini, adresini ve diğer kişisel verilerini içeren mesajları önce Tilki'nin babasına, sonra asistanına Instagram üzerinden gönderdi. Aleyna Tilki ve ailesi, durumu fark eder etmez avukatları aracılığıyla savcılığa başvurarak, kişisel bilgilerin hukuka aykırı yollarla ele geçirildiğini ve aile bireylerinin maddi menfaat sağlama amacıyla tehdit edildiğini belirtti. Dilekçede, bu eylemin organize bir örgüt tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

İFŞA NOTUYLA PAYLAŞILMIŞ

Aleyna Tilki ve ailesi, şarkıcının kişisel bilgilerinin hukuka aykırı şekilde ifşa edilmesiyle ilgili ciddi endişelerini dile getirdi. Avukatı tarafından hazırlanan dilekçede, Tilki'nin YouTube kanalındaki bir videoda ve Instagram'da başka bir hesapta kişisel bilgilerinin "ifşa" notuyla paylaşıldığı belirtildi.

Bu bilgilerin e-devlet üzerinden alındığı ve üçüncü kişilere yayıldığı aktarıldı. İfşa edilen bilgilerin kamuoyuna açıklanmasının ardından, durumu fark eden vatandaşlar Tilki'nin ailesine bilgi vererek ihbarda bulundu.

aleyna-tilki-1813279.jpg

ŞÜPHELİ İNKAR ETTİ

Şüpheli İ.Y. adına kayıtlı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar ve mesajlar sonucunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi bir soruşturma başlatıldı. İ.Y., hesabın kendisine ait olduğunu kabul etse de, hesabın hacklendiğini ve başkası tarafından kullanıldığını iddia etti. Fakat savcılık, yürüttüğü detaylı araştırmalar sonucunda İ.Y.'nin, şarkıcı Aleyna Tilki'nin kişisel bilgilerini aktif olarak ele geçirdiğini ve bu bilgileri şarkıcının babası ile asistanına gönderdiğini tespit etti.

Bu durum, İ.Y.'nin suçunu doğrudan kanıtlar nitelikteydi. Savcılık, İ.Y.'nin "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası talep etti, bu talep neticesinde yargılama süreci devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.