Alman kanalındaki Kıbrıs haritası Yunanistan’ı karıştırdı! Adeta küplere bindiler

Alman kanalındaki Kıbrıs haritası Yunanistan’ı karıştırdı! Adeta küplere bindiler

Alman kanalında yayınlanan Kıbrıs Haritası Yunanistan'ın tepkisini çekti. Yunan medyası adeta küplere bindi.

Türkiye ve Yunanistan arasında zaman zaman gerilim tırmanmaya devam ediyor. Özellikle Kıbrıs ve Ege Denizi hakimiyeti konusunda karşı karşıya gelen iki ülke arasında sular durulmuyor.

Son olarak Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'in, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz." sözleri tepki çekmişti.

Yunanistan'ı kızdıracak hareket ise bu kez Almanya'dan geldi. Almanya'nın ARD1 kanalında yayımlanan bir programda, KKTC haritasının gösterilmesi ve Tahsin Ertuğruloğlu'nun KKTC Dışişleri Bakanı olarak tanıtılması, Yunan medyasında büyük bir tartışma yarattı.

338644.webp

"ALMANYA KKTC'Yİ TANIDI"

ARD1 kanalında yayınlanan program, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünü ele alırken KKTC haritasına yer verdi. Ayrıca KKTC Dışişleri Bakanı olarak Tahsin Ertuğruloğlu'nu tanıtılması Yunan medyasının tepkisine neden oldu.

kuzey-kibris-il-ilceleri.png

Yunanistan merkezli Alpha News, ARD1 kanalının bu hareketini sert bir şekilde eleştirdi. Alpha News, Almanya'nın KKTC'yi resmi olarak tanıdığı ve Tahsin Ertuğruloğlu'nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasının, Almanya'nın KKTC'yi resmi olarak tanıma anlamına geldiğini belirterek, "Çok üzgünüz" ifadeleri kullandı. Konuyla ilgili ise Almanya'dan net bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.