Amasya'da infial yaratan olay' Kesimhanede vahşet

Amasya'da infial yaratan olay' Kesimhanede vahşet

Amasya'da bulunan bir hayvan kesim yerinde kaydedilen vahşet görüntüleri infiale neden oldu.

Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde büyükbaş hayvana yapılan bıçak ve baltayla işkenceye dair görüntülerin sosyal medyada yayılması, büyük bir infiale neden oldu.

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "17 Mayıs 2024 tarihinde bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan, ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen büyükbaş hayvana yapılan işkence görüntülerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur.

aw207091-03.jpgCumhuriyet Başsavcılığımızın bilgilendirmesi doğrultusunda, konuyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?, H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

aw207091-04.jpgTesisin avukatı Mehmet Akif Aydın ise, "Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın nasıl olduğu ve geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay" açıklamasında bulundu.

aw207091-05.jpgAydın ayrıca, işletmede daha önce de bir boğanın saldırısı sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "3-4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

aw207091-06.jpgDün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ancak, böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvanın zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi" şeklinde konuştu.

aw207091-01.jpg

aw207091-02.jpg

aw207091-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.