Hızlı taksi çağırmanın püf noktası bulundu! Herkes bunu konuşuyor

Hızlı taksi çağırmanın püf noktası bulundu! Herkes bunu konuşuyor

İstanbul'da vatandaşların taksi bulma sorunları devam ediyor. Pek çok kişi bu konudaki şikayetlerini dile getirirken, bazıları ilginç yöntemler denemeye başladı.

Sosyal medyada "Artık taksi beklemeyeceksiniz" diyerek video paylaşan Buse Özübek'in yöntemi dikkat çekti. Kullanıcı adını Arap şeyhi El Ethem olarak değiştirince çağırdığı taksinin hızla gelmesi ilgi gördü. Bu yöntem daha sonra Rus Polina ve Türk Osman isimleriyle de denendi.

ekran-goruntusu-2024-05-18-142033.png

İstanbul'da taksi bulma sorunu yaşayan vatandaşlar, uygulama üzerinden çağırdıkları taksilerin gelmediğinden şikayet ediyor. Buse Özübek, Beyoğlu'nda taksi çağırmak istediğinde, uzun süre beklemesine rağmen hiçbir taksi gelmedi. Bunun üzerine, taksi uygulamasındaki profil fotoğrafını ve adını Arap şeyhi olarak değiştirdi. Kısa süre içinde taksi adrese geldi.

ATV Haber'de yer alan haberde Buse Özübek, sosyal medyada paylaştığı videoda "Taksiler kesinlikle almıyor. Beyoğlu'ndayız. Taksiye binmek çok zor. Arkadaşım püf noktasını bulmuş, taksiyi çağırdığında anında taksi geliyor" dedi. Profilini Arap şeyhi olarak değiştirdikten sonra, çağırdığı taksi hızla geldi.

ekran-goruntusu-2024-05-18-142039.png

Özübek, "Şimdi bu püf noktayı sizlere gösteriyorum. Artık taksi beklemeyeceksiniz" diyerek yöntemi anlattı. Arkadaşı, taksi uygulamasındaki profilini değiştirerek Arap şeyhi fotoğrafı ve ismi kullanmanın, taksinin hızla gelmesini sağladığını belirtti.

Bu yöntemin ardından sosyal medyada taksicilere tepki yağdı. Aynı deney, bu kez Rus turist profiliyle yapıldı. Bir Rus kadın fotoğrafı ve ismi kullanılarak Sanayi Mahallesi'nden Sultanahmet'e taksi çağrıldı. Taksi 10 dakika içinde geldi ve şoför, yoğun Sultanahmet trafiğine girmeyi kabul etti.

Bir taksi şoförü, "Almayanlar almıyor abi, yapacak bir şey yok. Seçmesinler abi, çalışsınlar, para kazansınlar" derken, bir diğeri "Turist seçen parası için" dedi. Buse, "Kadın olduğu için öncelik veriyorlar" şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-05-18-142048.png

TÜRK VATANDAŞI PROFİLİYLE DENEY

Son olarak, Türk vatandaşı profiliyle bir deney yapıldı. İsmi Osman Yalçın olarak değiştiren Buse, aynı şekilde fotoğrafı da değiştirdi. Ancak bu kez taksi 900 metre kala geri döndü. Şoför, "Buraları bilmiyorum, karıştırdım" diyerek mesaj attı ve sonunda "Başka taksi çağır" dedi.

Buse özübek, "Sadece 900 metre kalan yol nasıl birden bire 3.2 km oldu" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.