Araç muayenesinde yeni uygulama: Yıllardır herkes para ödüyordu

Araç muayenesinde  yeni uygulama: Yıllardır herkes para ödüyordu

Ulaştırma Bakanlığı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren araç muayenelerine ilişkin düzenleme için çalışma başlattı.

Araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapanlardan komisyon alınmasına yönelik tartışmalar sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, yeni ihale döneminde bu komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmaması için çalışmalar başlattığını duyurdu.

1112.jpeg

Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın başvurusu üzerine TÜVTÜRK tarafından 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirerek bu ücretin iadesine karar verdi. Bu durum, muayene ücretlerinden komisyon alınması iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin yoğunlaşması üzerine ilgili kurumlarla yapılan mutabakat sonucu araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı nedeniyle oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmasında bir sakınca olmadığı konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Bakanlığın açıklamasında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı, araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.