Artık dünyanın en kalabalık ülkesi Çin değil

Artık dünyanın en kalabalık ülkesi Çin değil

BM verilene göre dünyanın en kalabalık ülkesi artık Çin değil. Bu yılın sonuna dek tahmini olarak Hindistan'ın nüfusu 1 milyar 429 milyonu geçecek. 

Dünyanın en kalabalık rekorunu elinde tutan Çin''de doğum oranlarının düşmesiyle birlikte Dünyanın en kalabalık ülkesi unvanı Çin''den alındı. Birleşmiş Milletler''in yıllık nüfus tahminlerine göre Hindistan dünyanın en kalabalık ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor. 

 Pandemi nedeniyle 2021''de planlanan nüfus sayımı yapılamadığı için ülkedeki gerçek nüfus tam olarak bilinmese de ülkede son yıllarda yaşanan nüfus artış oranı Hindistan''ın artık dünyanın en kalabalık ülkesi haline geldiğini gösteriyor.

HER AY 1 MİLYON KİŞİ

Hindistan nüfusunun 12 yıl önceki son sayımdan bu yana 210 milyon, yani neredeyse Brezilya''nın nüfusu kadar arttığı, 2020''den bu yana her ay yaklaşık 1 milyon kişinin nüfusa eklendiği öngörülüyor. Wall Street Journal’ın tablosuna göre, Hindistan ve Çin’deki nüfus artış hızı düşecek ancak iki ülke arasındaki fark hızla açılacak. Hindistan''da son yıllarda düşen doğurganlık oranlarına rağmen hızla nüfus artışı yaşandı. Resmi veriler Hindistan nüfusunun artmaya devam ederek 2064''te 1,7 milyara ulaşacağını belirtiliyor.  

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.