Atilla Yeşilada: Büyük düşecek hazır olun

Atilla Yeşilada: Büyük düşecek hazır olun

Atilla Yeşilada, o yatırım aracını göstererek, rekor düşüşü açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Onlardan bazıları ise dolar, altın, borsa ve mevduat faizleri oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor düşüşü açıkladı

Merkez Bankası’nın yüzde 50 faiz kararı sonrasında mevduat faizleri yüzde 50 seviyelerine kadar geldi. Bu noktada hem Türk yatırımcılarının hem de yabancı yatırımcılarının dikkatini çekti. Dolar tarafında ise faiz etkisi hissedildi. Dolar TL aylardır 32,2 ile 32,6 seviyesinde git gel yaşıyor.

Dolar tarafında yaşanan bu dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ediyor. Uzman isimlerin ise analizleri şimdiden merak ediliyor.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

YEŞİLADA: PATLAYACAK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, piyasadaki son durumu özetledi. Yeşilada, “Döviz sepetinin reel ekonomide çok önemli bir etkisi olmadığı kanaatindeyim. Uluslararası tecrübeler bize gösteriyor ki kuru 1 yıl 2 yıldan fazla sürekli olarak değerlendiremezsin. Kısacası Türk lirasının dolara veya Euro’ya karşı değer kaybı bir iki yıl Enflasyonun altında kalamaz. Bu daima patlama getirir” dedi.

dolar-tl.jpg

“20 PUAN DÜŞECEK”

Merkez Bankası’nın faiz artırmasının şart olduğunu söyleyen Yeşilada, “Merkez Bankası'nın faiz arttırması çok şart. Bu enflasyon beklentilerinin düzenlenmesi yaz ayları boyunca enflasyon 20 puan kadar düşecek ve aylık bazda sıfır enflasyon yaşayacağız. Ama Kasım geldiğinde bu denge dönecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.